Når Klovner i kamp i 2024 markerer 30 år i manesjen, slår de på stortromma og inviterer hele landet til fest, feiring og utendørs jubileumskonsert i Oslo.
Ikke siden OL på Lillehammer har Norge hatt en folkefest som samler nordmenn fra bygd og by. Men OL var ikke det eneste som skjedde i 1994. Bare noen få uker etter at ilden hadde sluknet på Lillehammer, oppstod det en ny gnist på Tåsen i Oslo. Gnisten ble til en flamme, og i 30 år har Klovner i Kamp reist landet rundt og satt fyr på publikum. I hver lille bygd, i hver store by, på små, lurvete klubber og på enorme festivaler, har de samlet folk til fest, og sett ilden lyse opp i øynene på publikum. I anledning 30-årsjubileet blir ringen sluttet når bandet inviterer folket hjem til sitt eget nabolag for en folkefest uten sidestykke. Tusenvis av glade gjester i park, en kveld spekket med musikk, fest, fakler og feiring. En god gammeldags folkefest!
Fingern sier: “Og siden vi liker å leke med ild skal vi kline til med vår helt egen fakkelstafett! Vi tenner en flamme så langt nord vi kommer, og frakter den gjennom landet før ilden til slutt tennes i Torshovdalen under åpningsseremonien av folkefesten.”
Dansken sier: “Flammen symboliserer kjærligheten. Det er mørke tider, men varmen brer seg når mennesker finner sammen, frie og like, uavhengig av kjønn, legning, nasjonalitet eller kulturell bakgrunn”
Alis sier: “Hver gang vi skal gå ut på scenen må vi klype oss i armen. Tenk å bli tatt imot slik? Men nå er det på tide å gjengjelde gjestfriheten. Denne ganger er det vi som inviterer hele landet til fest i vår egen bakhage!”
Til feiringen har bandet som første band i moderne tid fått leie hele Torshovdalen. Denne parken er full av historie. Det var her de enorme parkfestene ble holdt på 50- og 60-tallet. Det var på disse parkfestene at datidens snakkiser oppstod. Historiene om de omreisende sirkusfolkene, slangemennesket Vicky, kong Neptun og hans havfruer, sommerskihopprennet, Einar Rose og den danske buktaleren. Men det var også i dette området at bandets medlemmer vokste opp og fant sammen. Den sagnomsuste boligblokka Bjølsen hospital, der både Dansken og Alis bodde i mange år, og hvor de første platene ble innspilt under primitive forhold, ligger bare et steinkast unna. Og om du ser godt etter; I disse kulissene kan du skimte nattens sønner.
Billetter i salg via Ticketmaster torsdag 14. desember kl. 10:00