Skip to content

9 nov. 2023

Ny artist: KROKODILES

KROKODILES er de to 18-åringene Liam Vilding (vokal/gitar) og Gaute Lykseth (gitar). De møttes som 14-åringer på et aktivitetssenter for ungdom i hjembyen Porsgrunn, og siden da har de vært en musikalsk duo.

 

Her ble de umiddelbart gode venner som «bondet» over en felles kjærlighet til rapperen Lil Peep, før de også oppdaget at de begge var store fans av singer/songwritere som Elliot Smith og Phil Elverum.

 

Et år senere slapp KROKODILES sin første singel, «Skydiving», bare 15 år gamle. Og etter to år med låtskriving og konserter i lokalområdet, fulgte de opp dette med minialbumet «WILLOW TREE» i november 2022, alt sammen gitt ut på eget label.

 

Både NRK P3 Urørt og Natt & Dag har allerede lagt sin elsk på duoen, og sistnevnte beskrev KROKODILES slik:

 

«At to 17-åringer lager så flotte og raffinerte koselåter er nesten like usannsynlig som at deres melankolske helt, Elliot Smith, klarte å knivstikke seg selv i hjertet og dø av det. Det henger bare ikke på greip!»

 

I 2023 har bandet, som fortsatt er videregående-elever, vært i studio med produsent Andreas Høvset (Charlie Skien, Verdensrommet) i Bergen, og spilt inn det som blir deres kommende EP «TELEVISION».

 

Første smakebit ut fra denne var singelen «Frontline», som ble sluppet 27.10. Nå er snart også resten av EPen her, og om materialet har bandet følgende å si:

 

  • «Frontline» 

 

– «Frontline» handler om at vi føler vi har vokst fra muligheten til å bli god til ting vi vil bli gode på. Vi kan for eksempel ikke bli profesjonelle fotballspillere lenger!

 

  • «Sick» 

 

– Denne låta er nesten for personlig til å si hva den handler om. Men det er en låt som man kan lytte til mens man går ned gata og føler seg som en badass!

 

  • «Starving» 

 

– Låta handler om å være i fornektelse for hvordan man egentlig har det. Å ikke tørre å si fra fordi man er redd for å ta for mye plass, men at man nærmest sulter etter å dele hva man føler.

 

Om samarbeidet med Andreas Høvset (produsent)

 

– Andreas var en så sinnssykt dedikert og involvert produsent! Faktisk var han så dedikert at den første dagen i studio, så glemte han å spise mer enn bare to bananer. Og på slutten av dagen bare kollapset han i søvn foran miksepulten!

 

Om prosessen med miksing (av Vetle Junker) og mastering (av Matias Tellez) av materialet

 

– Med Andreas, Vetle og Matias på laget har vi endelig klart å få til soundet vi har ønsket oss, men ikke helt hatt muligheten til å gjøre på egen hånd.

 

«TELEVISION» EP er ute via Miktam Records/Universal Music Norge 17.november

Flere nyheter

Les alle nyheter

Flere nyheter

20 juni 2024

All Things Live presenterer:

All Things Live presenterer Briskeby, No. 4 og Skaar
Les mer
7 juni 2024

Turnéslipp: Tønes

Kå e det du lure på-turné 2024
Les mer
28 mai 2024

Turnéslipp: Marit Larsen

MARIT LARSEN PÅ TURNÉ 2024
Les mer
13 mai 2024

Ny artist: Stein Torleif Bjella

Stein Torleif Bjella blir All Things Live-artist!
Les mer
3 mai 2024

Turnéslipp: Black Debbath

Black Debbath sin 25-årsfeiring, jubileumskonsert.
Les mer
3 mai 2024

Turnéslipp: Seigmen

Seigmen er endelig tilbake!
Les mer
2 mai 2024

Ny artist: Frida Ånnevik

Frida Ånnevik blir All Things Live-artist!
Les mer
24 apr. 2024

Ledig stilling: Markedsmedarbeider

All Things Live søker en ny markedsmedarbeider i en 50% fast stilling.
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få tilgang til eksklusive forsalg, og nyheter om konserter først!