Skip to content
Darling West

BOOKINGAGENT:
Christina Jahren
christina@stageway.no

 

DARLING

WEST

Da ekteparet Mari og Tor Egil Kreken startet Darling West i 2013, var det først og fremst for at de skulle få litt mer tid til hverandre. Tor Egil var en av Norges mest profilerte musikere, og spilte med noen av landets aller største artister på turne i inn- og utland. Mari satt på ingen måte hjemme og så i veggen. Hun var velsignet med en stemmeprakt utenom det vanlige, og var i flere år korist med Marit Larsen, Stein Torleif Bjella og Sigvart Dagsland. Sammen kombinerte de sin fascinasjon for amerikansk låtskriver-tradisjon og en evne til å skrive melodier som biter seg fast hos lytteren, og dermed var Darling West blitt til.

Duoen er alltid i bevegelse. Siden slippet av det Spellemann-vinnende albumet «Vinyl and a Heartache» i 2016 har de vært så mye i USA at man lett kan kalle det deres andre hjemland. I tillegg til egne turneer har de også spilt på bransjefestivaler som SXSW i Austin, AmericanaFest i Nashville og Folk Alliance International både i New Orleans og Kansas City.

Bandets nordiske vri på Americana ble videre illustrert med den kritikerroste plata «While I Was Asleep» i 2018. Legenden Lucinda Williams døpte musikken Cosmic Folk etter at de delte scene for noen år siden, og under et opphold i Nashville satte de seg ned sammen med byens råeste trubadur, Aaron Lee Tasjan, og skrev låta «True Friends».

Deres fjerde album kom ut i februar 2020 til strålende mottagelse. Singelen «Hey There» ble A-listet på NRK P1, albumet toppet Contemporary Folk Radio Chart, lå i toppsjiktet på Americana Radio Chart i USA og havnet på New Music Friday-lista til selveste NPR Music. Aftenposten mente at dette er musikk for alle, og at «selv lyttere med en naturlig skepsis til cowboyhatter bør åpne seg for denne».

Book Darling West

Ser du etter en artist eller et band til ditt neste event? Fyll ut skjemaet og la oss hjelpe deg med å booke ditt neste minne.

1/2